Orbán magánvagyonokat szeretne elkobozni

2015 március 23., hétfő 14:53
299

A Fidesz javaslata alapján egy vagyonalapba vonnák be a brókerbotrányban érintett cégek vagyontárgyait, köztük "a hatalmukkal visszaélő" brókerek, felügyelőbizottsági tagok, könyvvizsgálók, valamint más felelősök magánvagyonát is, majd ebből a vagyonalapból kártalanítanák a károsultakat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az M1-nek.

"Ilyenkor az szokott történni (...), hogy azok, akik kicsalták az emberek pénzét, valahogy mindig megússzák. Azért tudják megúszni, mert valahogy az a vagyon, amelyből kártalanítani lehetne az embereket, kézen-közön ilyenkor el szokott tűnni: tág tere nyílik a jogászkodásnak, és mire a kormány vagy a felügyeleti szervek intézkednének, kiderül, már nincsenek is meg a vagyontárgyak."

– mondta Orbán. Jövő kedden szavaznának róla, és rögtön zár alá helyeznék a vagyonokat.

Amivel csak azt tévesztette el, hogy – az eddigi információk szerint – (elsősorban legalábbis) nem saját zsebre, hanem veszteségek betömködésére lopták az ügyfélpénzt a brókercéges vezetők mind a Quaestor, mind a Buda-Cash esetében. Ezért a magánvagyonuk elkobzása elsősorban populista gesztusként értelmezhető. Kérdés az is, hogy hol húznák meg a felelősök határát, például mi lenne azzal a felügyelettel, amelyik másfél évtizedig nem ismerte fel, hogy mi történik ezekben a cégekben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt