Ez lehet az új vasárnapok legértelmetlenebb és legostobább szabályozása

gazdaság
2015 március 24., 15:38
comments 152

Több olvasónk is írta vasárnap, a Cink is észrevette, hogy hiába lehetnek nyitva a pékségek délig, hiába van bennük üditő, azt nem vásárolhatsz, mert nem engedi a törvény.

photo_camera Forrás: Facebook/kötöttségeknélkülblog

A törvény így fogalmaz:

5. § (1) A 3. §-ban foglaltaktól eltérően, a kizárólag pékárut és tejterméket értékesítő üzlet

a) kiskereskedelmi napokon 5 óra és 22 óra,

b) vasárnap és munkaszüneti napokon 5 óra és 12 óra

között nyitva tarthat.

Hogy ebből tényleg következik-e az, hogy a hűtőt nem lehet kinyitni vasárnap, az nem feltétlenül egyértelmű, mindenesetre több boltos így gondolta, tartva a büntetéstől.

Még hétfőn reggel megkérdeztük az NGM-et, hogy a pékségekben ezek szerint tényleg csak pékáru és tejtermék árusítható-e vasárnap, és ha igen, mégis mi indokolja ezt a teljesen érthetetlen korlátozást, de kedden délutánig sem kaptunk rá választ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.