Fazekas Sándor agrárminiszter szerint a letartóztatott Kiss Szilárd jól végezte a munkáját

politika
2015 március 25., 6:12
comments 136

Az Origónak szólalt meg Szél Bernadett kérdésére írásban felelt a vidékfejlesztési és megtekintésügyi miniszter az előzetes letartóztatásba helyezett korábbi moszkvai agrárattasé, Kiss Szilárd ügyében.  Az LMP-s képviselő arra volt kíváncsi, hogy ki hagyta jóvá Kiss Szilárd munkaviszonyát, ha a korábbi agrárdiplomata és közismert szalonna- és vízumkereskedő megbukott a nemzetbiztonsági meghallgatáson.

"Kiss Szilárd mint agrárattasé, jól végezte a munkáját. Például 2012-2013-ban huszonöt százalékkal nőtt a mezőgazdasági kivitel Oroszországba. Az ezen túlmenő tevékenységéről nincs tudomásom."

- írta a miniszter, és a Magyar Hírlapnak hozzátette, "arról hogy magánemberként milyen tevékenységet folytatott, arra nincs rálátásom."

Kiss Szilárd a gyanú szerint százmilliókkal károsított meg egy vidéki takarékszövetkezetet, negyvenmilliós kenőpénzt furikázott az édesanyja, moszkvai szalonnakereskedő-céget alapított Mészáros Lőrinccel (nekem ez a kedvenc részletem a sztoriban), élettársának szervezte ki Szijjártó külügyminisztériuma a vízumügyintézést, ahol boldog-boldogtalan (az Index cikke szerint "Kiss kurvái", illetve minden bizonnyal az orosz titkosszolgálatok és az alvilág emberei is) schengeni vízumot szerzett, majd hiába bukott meg a nemzetbiztonsági átvilágításon, Fazekas Sándor agrárminiszter gondoskodott róla, hogy miniszteri megbízottként pozícióban maradhasson.

Fantasztikus történet, lelkesen várjuk a folytatást.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt