Ilyen soha nem történhetne Magyarországon I. - Lemondott egy közpénzt dézsmáló kelet-európai politikus

külföld
2015 március 25., 11:36
comments 24

Lemondott a horvát kulturális miniszter, miután kiderült, hogy az állami számvevőszék jelentése szerint a minisztérium számlájáról többször pénzt vett fel, amit nem igazolt számlákkal, és az összeget részletekben fizette vissza.

Andrea Zlatar Violic írásban nyújtotta be lemondását, felvállalva a felelősséget a könyvelési szabálytalanságokért, továbbá elnézést kért a nem megfelelő ellenőrzésért és a pénzügyi szabályok betartásának mellőzéséért.

"Annak ellenére, hogy minden tartozás rendezve lett, a pénzügyi szabálytalanságok miatti felelősség logikus következményeként lemondok"

– írta levelében.

A számvevőszék által 2013-ban végzett ellenőrzés alapján készült jelentésben az állt, hogy a miniszter asszony olyan utakra vett fel útiköltség-előleget, ahová nem utazott el, és többször vett fel készpénzt bankautomatából úgy, hogy nem igazolta számlákkal. A tartozást - miután figyelm

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.