Ilyen soha nem történhetne Magyarországon I. - Lemondott egy közpénzt dézsmáló kelet-európai politikus

2015 március 25., szerda 11:36
24

Lemondott a horvát kulturális miniszter, miután kiderült, hogy az állami számvevőszék jelentése szerint a minisztérium számlájáról többször pénzt vett fel, amit nem igazolt számlákkal, és az összeget részletekben fizette vissza.

Andrea Zlatar Violic írásban nyújtotta be lemondását, felvállalva a felelősséget a könyvelési szabálytalanságokért, továbbá elnézést kért a nem megfelelő ellenőrzésért és a pénzügyi szabályok betartásának mellőzéséért.

"Annak ellenére, hogy minden tartozás rendezve lett, a pénzügyi szabálytalanságok miatti felelősség logikus következményeként lemondok"

– írta levelében.

A számvevőszék által 2013-ban végzett ellenőrzés alapján készült jelentésben az állt, hogy a miniszter asszony olyan utakra vett fel útiköltség-előleget, ahová nem utazott el, és többször vett fel készpénzt bankautomatából úgy, hogy nem igazolta számlákkal. A tartozást - miután figyelm

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt