Orbán Viktor belekeverte magát a Quaestor-ügybe

gazdaság
2015 március 25., 12:01
comments 724

A miniszterelnök Sopronban tartott sajtótájékoztatót, ahol újságírói kérdésre azt válaszolta, nem tartja furcsának, hogy a Külügyminisztérium pont a Quaestor-csőd előtt vette ki a pénzét a brókercégből. Orbán szerint:

Nem! Én rendeltem el, akkor, amikor láttuk, hogy a Buda-Cash bedőlt, és a befektetett pénz nincs biztonságban, hogy minden minisztérium nézze meg, van-e közpénz a brókercégeknél. Amennyiben igen, akkor intézkedjenek. Félő volt ugyanis, hogy elindul egy lavina hatás, és úgy járnak mint az a 67 önkormányzat, amely jelentős összeget helyezett el egy másik ilyen cégben.

Arról sajnos nem beszélt Orbán, hogy mit szól ahhoz, hogy egy minisztérium közpénzt tartott egy kétes hírű brókercégnél.

FRISSÍTÉS: A cikk előző verziójában a Kisalföld helyszíni tudósítása alapján az "...amikor láttuk, hogy a Quaestor bedőlt, és a befektetett pénz nincs biztonságban..." szöveg szerepelt. Az MTI tudósítása már a Buda-Cashről szólt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt