Kizárta magát a fülkéből az egyik pilóta a Germanwings-tragédia előtt

baleset
2015 március 26., 06:29
comments 574

Arra jutottak a fekete doboz hangfelvételeit és adatait vizsgáló szakértők az Alpokban lezuhant Germanwings gépnél, hogy az egyik pilóta kiment a pilótafülkéből, és nem tudott visszamenni oda, értesült a New York Times.

A tragédiában 150 ember vesztette életét, miután percenként 1 kilométert süllyedt 11 kilométeres magasságból az Airbus A320.

A Barcelonából Düsseldorfba tartó járat útjának legelején a pilóták "nagyon udvarias, nagyon fesztelen" beszélgetést folytattak egymással. Aztán az egyikük kiment a pilótafülkéből, egyre erősebben kopogott az ajtón, de nem volt válasz.

Azt a szakértők sem tudják még, hogy

  • miért ment ki a pilóta a fülkéből
  • miért nem tudott visszamenni
  • a másik pilóta nem tudta beengedeni, vagy
  • nem akarta beengedni.

A Lufthansa egyelőre nem erősítette meg a NYT értesüléseit.

Még a furábbá teszi a balesetet, hogy januárban történt egy hasonló a Delta egy járatával. Akkor meghibásodott az ajtó, de a másodpilóta biztonságosan le tudta tenni a gépet.

(NYT, Reuters, Wired.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.