Elvitték a rendőrök a Quaestor-vezért

Tbg
bűnügy
2015 március 26., 16:55
comments 581

A Quaestor üggyel összefüggésben a Nemzeti Nyomozó Iroda március 26-án három személyt állítottak elő a késő délutáni órákban - írja a Police.

Több helyszínen is tartanak házkutatást a nyomozók, és a vagyonvisszaszerzési intézkedéseket is megkezdték.

A 444 megkereste a Quaestor-vezér Tarsoly Csaba ügyvédjét, Papp Gábort, aki annyit mondott, nem cáfolja az előállításokról szóló hírt, de azt, hogy Tarsoly köztük van-e, nem tisztázta. Az Origónak később megerősítette, hogy Tarsolyt is előállították.

Lázár János ma délutáni sajtótájékoztatóján már úgy tűnt, hogy a Buda-Cash-ügyben hamar bilincset sürgető kormányfő levette a kezét Tarsoly Csabáról. Lázár szerint "Orbán Viktor is csodálkozik", hogy még mindig nem csattant bilincs csaló brókerek csuklóján.

Pár órával később adta ki az előállításokról szóló hírt a rendőrség.

A március 9-én kirobbant Quaestor-ügyben a rendőrség eddig nem mutatott nagy aktivitást, ez változott most. Bár a Hír24 már kedden megírta, hogy 48 órán belül előállítják az addig háborítatlanul dolgozó, időnként kamu öncsődöt jelentő, majd a cégét előbb egy nincstelenek átpasszoló, majd visszavevő Tarsolyt.

Az Index szerint miután visszavette a nevére a céget, Tarsoly levelet írt Szijjártó Péter külügyminiszternek, amiben vállalta a személyes felelősséget a Quaestornál történt pénzügyi szabálytalanságokért, csak annyit kért, hogy a családját hagyják békén, és kártalanítsák a kisbefektetőket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.