Lubitz olyat akart tenni, amire mindenki emlékezni fog

baleset
2015 március 28., 06:28
comments 141

A Bild nevű német bulvárlap – amely gyakran szokott kacsákat kihozni, de néha nem – szóra bírta Andreas Lubitz, a Germanwings Airbusát szándékosan a hegybe vezető másodpilóta barátnőjét.

Andreas Lubitz – akit a Bild csak "ámokpilótaként" emleget – eszerint egy titkolózó és gyötrődő férfi volt, aki egyszer azt mondta:

"olyat fog tenni egy napon, ami megváltoztatja az egész rendszert, és mindenki megismeri a nevét".

A nő szerint azért zuhanhatott le szándékosan Lubitz, "mert megértette, hogy egészségügyi problémái miatt gyakorlatilag szertefoszlott a nagy álma, hogy egy hosszújáratú repülőgép kapitányaként dolgozhasson a Lufthansánál". Azt is elmondta, hogy Lubitz többször is kiabálva riadt fel egy-egy rémálomból, volt olyan, hogy azt ordította: "zuhanunk".

Az már korábban kiderült, hogy a férfi pszichiátriai kezelés alatt állt, és ezt titkolta a Lufthansa elől is.

(MTI, Bild.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.