Támogatjuk, magunkhoz öleljük Lubitzékat - mondta a 150 embert halálba vezető pilóta családjának a lelkésze

2015 március 29., vasárnap 16:28
142

Andreas Lubitz szülővárosának evangélikus lelkésze arról beszélt vasárnap, hogy a közösség kiáll Lubitz és családja mellett. Montabaur városát természetesen borzasztóan felzaklatta, hogy az eddigi bizonyítékok szerint a másodpilóta szándékosan vezette neki az Alpok oldalának a Germanwings gépét, 150 ember halálát okozva  ezzel.

Michael Dietrich lelkész elismerte, hogy számukra is különösen nehéz szembenézni ezzel a tragédiával, hiszen a város egyetlen áldozata éppen az lehet, aki minden jel szerint okozta a tragédiát.

"A másodpilóta és családja a közösségünkhöz tartozik, és mi mellettük vagyunk, magunkhoz öleljük őket és nem rejtjük ezt el. Támogatni kívánjuk a családot"

- monda a vasárnapi istentisztelet után, amit az áldozatok emlékének szenteltek.

A lelkész még tinédzserkorából ismerte Lubitzot, aki hittanra járt hozzá. Édesanyja pedig a közösség részmunkaidős orgonistája volt. Dietrich elmondása szerint teljességgel felfoghatatlan számára, ami történt, mind ismerték a családot. Nem volt semmi jele annak, hogy ilyen tragédia történhet.

A francia ügyészség egyelőre nem kérdezte ki a családtagokat.

Eddig csak az áldozatok felének maradványait azonosították

Időközben a katasztrófa áldozatainak összegyűjtött maradványai közül eddig hetven embert különböztettek meg. A becsapódás helyszínéhez legközelebbi település, Le Vernet polgármestere, Francois Balique az I-télé hírtelevíziónak elmondta, hogy a több száz maradványból vett DNS-minták hetven különböző embertől származnak. 

Az áldozatok hozzátartozói a helyszínen emlékeztek, rendőrök feszítettek ki ebből az alkalomból zászlókat (JEAN-PIERRE CLATOT / AFP)

A mentés vezetője szerint a repülőgép becsapódása olyan erős volt, hogy egyetlen ép holttestet sem találtak.

A baleset helyszínén vasárnap is folytatódott a kutatás. Hatodik napja keresik a repülőgép második, a repülési adatokat rögzítő fekete dobozát, amelytől újabb részleteket remélnek, valamint folytatják az áldozatok maradványainak összegyűjtését az 1500 méteres magasságban elterülő szakadékos, meredek hegyvidéken. A mintegy hatvan fős alakulatot a Seyne-les-Alpes nevű településről két helikopter hozza-viszi.

Az időjárás a hétvégén nagyon kedvező volt a kutatáshoz, sütött a nap, szélmentes volt az idő, a helikopterek folyamatosan tudnak repülni a mentőközpont és az attól légvonalban tíz kilométerre lévő helyszín között, amelyet éjszakánként négy csendőr őriz.

Vasárnap Ferenc pápa is imádkozott az áldozatokért Rómában, külön kitért arra a 16 német diákra, akik spanyol tanulmányútról tartottak hazafele. (Fox, MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt