L. Simon megmagyarázza: nem bennfentes kereskedelem volt, hanem a jövőbe látott Orbán Viktor miniszterelnök

Napirend előtt válaszolt a Miniszterelnökség államtitkára, L. Simon László a Quaestor-üggyel kapcsolatos kérdésre.

"Azt is vissza kell utasítanom képviselő úr, hogy bennfentes információi lettek volna a kormányzatnak, és hogy milliárdokat mentett volna ki a kormány, illetve hogy a kormány mentette volna ki a pénzét, miközben az adófizető polgárok nehéz helyzetbe kerültek. A kormány felelősen járt el. A miniszterelnök úr, most pénteki, múlt pénteki rádiónyilatkozatában is elmondta, hogy ő utasította a kormány tagjait arra, a Buda-Cash brókerház botránya után, hogy amennyiben bármilyen olyan forrás, pénz, kötvény van az állami szerveknél, amelyeket a magyar államtól függetlenül működő kereskedőházak kezelnek akkor azokat tudjuk biztonságban. Az egy előrelátó, alapvetően a jövőbelátó és megfontolt, felelősségteljes utasítása volt a miniszterelnök úrnak, aminek köszönhetően a külügyminisztérium is időben lépett, és nincsen veszélyben a magyar adófizetőknek az állami illetve a közpénze."

Tehát a lényeg még egyszer:

"Az egy előrelátó, alapvetően a jövőbelátó és megfontolt, felelősségteljes utasítása volt a miniszterelnök úrnak, aminek köszönhetően a külügyminisztérium is időben lépett, és nincsen veszélyben a magyar adófizetőknek az állami illetve a közpénze."

Nem is szeretnék olyan országban élni, ahol a miniszterelnök tőzsdei ügyekben nem lát a jövőbe, hogy megvédhesse a közpénzeket. Önök igen?

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.