Sikerült beszkennelni a levelet, amiben a csaló Tarsoly baráti segítséget kér Orbántól

bűnügy
2015 március 31., 12:00
comments 519

A teljes levél itt

A kormány közel egy hétnyi késlekedés után végre képes volt arra a bonyolult feladatra, beszkennelje és kirakja a kormány honlapjára a Levelet. Azt a levelet, amiben minden idők talán legnagyobb magyar pénzügyi csalója, Tarsoly Csaba segítséget kér az ország miniszterelnökétől.

Giró-Szász András négy napja konkrétumok nélkül beszélt erről a levélről a tévében. Egy nappal azelőtt pedig azt mondta róla Lázár János a kormányszóvivői sajtótájékoztatón, hogy Tarsoly leírja benne azokat a visszásságokat, amit március 10-én az MNB is bejelentett – pedig szó sincs benne a 150 milliárdos kamukötvényekről.

Tarsoly külső tényezőkre hivatkozva azt írja a március 9-i keltezésű levélben (bár érdekes módon március 10-én iktatták a Miniszterelnökségen), hogy "felelőtlenség" lenne a társaság finanszírozásának folytatása. Leírja, hogy már nincs pénzük felvásárolni a saját kötvényeiket, mint korábban. Ezért azt hazudja, hogy a kötvénykibocsátó társaságuk csődöt kér (ez, mint ismeretes, máig nem történt meg).

Tarsoly ugyan érintőlegesen elismeri saját felelősségét, de leírja azt a cinikus mondatot, hogy a "kialakuló pánik, és a hatóságok felelősségét kereső közvéleményben feltehetően egyébként is felmerül az állami felelősség és helytállás kérdése."

Ezért azt javasolja a Quaestor vezetője, hogy a Magyar Állam "nyújtson hitelt/tőkét a QUAESTOR Csoportnak". Ők ebből államkötvényt vennének, "így a pénz azonnal visszakerül a költségvetésbe".

A finanszírozás fedezetéül 300 milliárd forint elképzelt, jövőbeli értéket ajánl Tarsoly a magyar államnak, a felsorolást a DunaCity nevű fantomberuházással kezdi. 50 ezer megmentendő ügyfélről és 800 alkalmazottról ír, meg arról, hogy az államtól kért segítséggel "a pánik uralható" lesz.

Azt, hogy Orbán mit válaszolt, még mindig nem tudjuk (Rogán szerint "dodonai" volt a válasz).

Itt a teljes levél:

tarsolylevél

tarsolycsaba_level

photo_camera Quaestor Csoport. A megoldások helye.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.