Sheriffeket küld a miskolci utcákra a Fidesz

bűnügy
2015 április 04., 10:27
comments 367

Bár a Gyermekétkeztetési Alapítvány Kriza Ákos miskolci polgármester sajtóérdeklődéssel szembeni kétségei miatt ételt nem, de a helyi Fidesz-KDNP javaslatára kinevezett sheriffek igazságot azért oszthatnak majd áprilistól a városban.

Még ebben a hónapban beterjesztik a közgyűlés elé azt a javaslatot, ami szerint Miskolc minden választókörzetében egy-egy közösségi rendőr, azaz sheriff vigyázná a helyiek álmát. A városvezetés szerint szükség van egy közösségi rendészre, egy olyan emberre, aki a nap 24 órájában elérhető a választópolgárok számára, mert azt tapasztalják, hogy az emberek félnek közvetlenül a rendőröket hívni, nem szeretnek tanúskodni.

Azt még nem lehet tudni, hogy pontosan kiből lehet majd Miskolcon sheriff, annyit biztos, hogy nem a rendőrség kötelékéből kerülnek majd ki. Hollósy András. a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportjának elnöke az M1 híradójának hangsúlyozta, hogy a sheriffnek büntetlen előéletűnek kell lennie és "sokkal magasabb szervezettségi fokon kell, hogy rendelkezzen, mint egy átlag rendész". (Híradó.hu)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.