Nem fotózhatják magukat a sztárok Cannes-ban, a vörös szőnyegen

2015 április 6., hétfő 13:45
162

A szelfizés helyett más megoldást kell találniuk a sztároknak, ha meg akarják örökíteni a bevonulásukat a cannes-i vörös szőnyegen, a háttérben őket ünneplő rajongókkal. A május 13-án kezdődő 68. cannes-i fesztivál díszbemutatóin ugyanis tilos lesz az önarcképek készítése.

Az allocine.fr francia filmes portálnak adott interjúban a tiltást bejelentő művészeti igazgató „gagyinak” nevezte a vörös szőnyegen készülő szelfiket, amikkel a sztárok elárasztják az internetet.

De a betiltás valódi oka elsősorban protokolláris jellegű. A bevonulásokon ugyanis tavaly már valóságos divattá vált, hogy egy-egy film alkotógárdája perceken keresztül fotózza magát a vörös szőnyegen, és ezzel nagy csúszást okoz a díszbemutató másodpercekre megtervezett menetrendjében. Frémaux szerint a „szörnyű” önfotózás „elképesztő rendetlenséget” okoz minden este.

A vörös szőnyeg szélén várakozó fotósok pedig alig tudják végezni a munkájukat, mert a biztonsági emberek által sürgetett sztárok a szelfizést követően nekik már nem állnak meg, inkább a saját maguk által készített felvételeket népszerűsítik a közösségi oldalakon. A BFM francia hírtelevízió szerint a szervezők döntése jelentősen meg fogja könnyíteni a fotósok munkáját, akik örömmel fogadták a sztárok megfegyelmezését.

A május 13. és 24. között megrendezendő cannes-i filmfesztivál zsűrijének történetében először két elnöke lesz: Joel és Ethan Coen amerikai rendezők, akik 1991-ben kaptak Aranypálma-díjat. A tavalyi év után idén is Lambert Wilson francia színész és sanzonénekes lesz a házigazda. A meghívott filmek listáját április 16-án teszik közzé a szervezők. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt