Elég egyszerű módszerrel nyúlhatták a pénzt Farkas Flóriánék

bűnügy
2015 április 09., 17:05
comments 195

Az Országos Roma Önkormányzat gyanús pénzköltéseit vizsgáló alternatív vizsgálóbizottság képviselői bemutatták, hogy nyúlhatta a pénzt Farkas Flórián.

photo_camera Farkas Flórián a Parlamentben (Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Mint korábban kiderült, Farkas Flórián elfelejtett beszámolni arról, hogy mire költötte az ORÖ elnöki keretének 290 millióját (ami az egész cigány önkormányzati pénz 10 százaléka).

Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke, Lakatos Oszkár, az ORÖ Lungo Drom-os tagja, illetve Vajda László, a Lungo Drom alelnöke mai sajtótájékoztatójukon bemutatták, hogyan ment a dolog.

Az elnöki keretből több százezres, esetenként tételeket számláztak ki 360 közmunkásnak "benzinköltség" címen, összesen 113 millió forint értékben. Ez persze fiktív dolog volt a vizsgálóbizottság tagjai szerint: csak felhasználták a neveket arra, hogy a költségeket lepapírozzák, a pénz valójában valahova máshova ment.

Szintén több, mint százmillió forintot papíroztak le "posta- és levélköltségtérítésként", szintén közmunkásokkal és önkéntesekkel, szintén 6-800 ezres tételekben. Az érintettek szintén nem tudtak erről, tehát nem hozzájuk ment a pénz.

Az egyik ORÖ-s vezető, Dombóvári Ildikó hivatalvezető belföldi kiküldetés címén kapott 696 ezer forintot 2011. május elején, aztán július közepén további 734 ezer forintot.

(Index, Romnet)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.