https://img.444.hu/orban_viktor_tapolca_fidesz_7.jpg

Orbán: Tapolca becsületbeli ügy

POLITIKA
2015 április 09., 17:57
comments 621

Nem mondható, hogy a tapolcai választókörzet lázban égett volna attól, hogy Orbán Viktor ma végiglátogatta a térség városait. Előre meghirdetett rendezvények nem voltak, Ajkán és Sümegen csak a helyi tévéknek adott interjút, a tapolcai beszédét pedig csak a Fidesz aktivistái között hirdették meg. A miniszterelnök látogatásáról szinte csak szóbeszédekből lehetett értesülni.

A körzet települései viszont meg  voltak eresztve választási plakátokkal. A plakátokon a parlamenti pártok mellett ott volt Szepessy Zsolt Összefogás Pártja, feltámadt a MIÉP és ott volt a dizájnban erősen a Jobbikra hajtó Földművelők,- Gazdálkodók és az Új Élet Rendszerváltó Pártja is.

miep_tapolca

Mindenki tudhatja, hogy ki hova tartozik

Látjátok, na ez, ez a demokrácia! - így reagáltak az Orbán tapolcai beszédére érkezett Fidesz-aktivisták arra, hogy a Szolidaritás és a DK tagjainak hangszórói a tó túlpartjáról egyre hangosabban zsibbasztották őket a Rádiókabaré bejátszásaival.

Az inkább idősebbekből álló aktivistákat, akik már hetek óta járják a választókörzet falvait, nagyon elkeserítette, hogy a baloldal még azt az egy napjukat is tönkre tudja tenni, mikor végre találkozhatnak a miniszterelnökkel. A vasárnapi eredmények miatt viszont nem nyugtalankodtak annyira, szerintük nem ismétlődhet meg az, ami Veszprémben történt, mert

"most nem függetlenként indul az ellenjelölt, így mindenki tudhatja, hogy ki hova tartozik."

Majd jött a koordinátoruk, aki már a beszéd utáni feladataikat osztotta ki, és át is adott nekik egy listát arról, hogy a következő három napban a  Tapolca melletti falvakban melyik címekre kell még visszamenniük, mert ott a jelzés szerint bizonytalanok vagy olyanok laknak, akiket a legutóbb nem találtak meg.

Az Orbán takarodjra megjött Orbán is

Közben a túlpartról valamivel még hangosabban szólt a Rádiókabaré és az Orbán takarodj!, de aztán a miniszterelnök érkezésére beinduló VIKTOR,VIKTOR masszív kántálása lazán elnyomta.

orban_viktor_tapolca_fidesz_3

Orbán rögtön helyre tette az ellentüntetőket. Megnyugtatta a közönségét, hogy a túloldalon állók csak azért ordítoznak át mindenfélét a brókerbotrányról és Paksról, mert Magyarország egy szabad ország, demokrácia, ahol még az is megengedett, hogy ezek az emberek megpróbálják tönkretenni a mostani összejövetelüket.

Fenyvesi bemutatását azzal kezdte, hogy a jelöltnek nem lesz könnyű megugrania azt a lécet, amit a januárban meghalt Lasztovicza Jenő feltett neki. Lasztovicza emlékére a miniszterelnök kért is a közönségről 10 másodperc csendet, amitől megint tisztán lehetett hallani a túlpartról, hogy Orbán takarodj.

orban_viktor_tapolca_fidesz_1

A megjelent aktivistákat azzal próbálta lelkesíteni, hogy bár nehéz dolguk lesz, de emlékezzenek arra, hogy mikor 2002-ben is lejött a két választási forduló között, akkor a Fidesz javára tudták fordítani az eredményt. Akkor a két forduló között 22 baloldali körzetet kampányolt végig személyesen, amiből 14-et át is tudott fordítani.

A beszédben keveset foglalkozott az ellenfelekkel. Elmondta, hogy 2010-ben az ország arra kapott esélyt, hogy kiránthassák a válságból, amibe a szocialisták vezették bele. Viszont a négy év kormányzás és három győztes választás után a Fidesznek most mégis újra kell tanulnia, hogyan kell kormányozni.

Hangsúlyozta, hogy a magyar jobboldalon eddig egymást  követő két ciklusban még senki sem kormányozhatott. Szerinte a vasárnapi időközi választás nem politikai kérdés, nem is kormánykérdés, hanem becsületbeli ügy. Fenyves Zoltánról elmondta, hogy a többi jelölttel szemben ő tudja, hogy a politikai döntéseknél a higgadtság és a józan ész többet ér, mint a kiabálás és a düh.

"Mert vasárnap után a hétfő jön, akkor pedig dolgozni kell, olyan ember kell, akinek nem ér véget a tudománya a vasárnapi hőbörgéssel."

orban_viktor_tapolca_fidesz_5_clk copy

Elmondta, hogy a kormányzás szempontjából nincs jelentősége a mandátumnak, mert így is megvan a stabil kormánytöbbség, Európa legerősebb kormánya maradnak, szóval ne aggódjon senki:

"Nix ugri-bugri, végigcsináljuk a dolgunkat, ahogy kell."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.