Varga Mihály csak szóban jelentett Orbánnak a brókercéges állami pénzekről, állítja az NGM

gazdaság
2015 április 10., 11:41
comments 97

Sikerült válaszolnia a Nemzetgazdasági Minisztériumnak arra a március 26-án, tehát 15 napja feltett kérdésünkre, ami az NGM brókercéges jelentését firtatta, amit az NGM a Buda-Cash csőd után állítólagosan elkészített, Orbán Viktor felszólítására. Ezt maga Orbán Viktor, majd Lázár János és Giró-Szász András is így mesélték két hete – igaz, hogy mikor készült volna a jelentés, abban voltak eltérő verziók.

Azért volt fontos feltenni ezt a kérdést, mert Orbán és Lázár korábban azt mondták: a kormány azért döntött a brókercéges állami pénzek kivonása mellett (először március 4-e, majd február 25-e volt ennek az állítólagos időpontja), mert az NGM által készített elemzésből ezt a következtetést vonták le. Sokak szerint ekkor felvetődött a bennfentes kereskedés gyanúja, és kérdés volt, hogy milyen, a nyilvánosság számára hozzá nem férhető adatok voltak ebben a jelentésben.

A minisztérium kafkai válasza:

"A nemzetgazdasági miniszter 2015. február 25-én szóban tett jelentést a kormánynak a brókercégek és az állami illetve közösségi vagyon kapcsolatáról. A szóbeli jelentés nyilvánosságra hozatala  formája miatt nem lehetséges."

Tehát az az elemzés annyira nem is volt elemzés, inkább csak néhány mondat hangozhatott el Varga Mihály szájából.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.