Dinasztikus szélsőjobb: a pártvezér beszólt volt pártvezér apjának, aki ezért visszalép unokája javára

2015 április 13., hétfő 8:24
26

A pártvezér Marine Le Pen kizárással fenyegette pártalapító apját, aki inkább visszalép unokája javára.

Dynasty

NASTY DYNASTY!

Jean-Marie Le Pen, a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front alapítója és tiszteletbeli elnöke visszavonja jelöltségét a párt Provence-Alpes-Cote d'Azur régióbeli listavezetői helyéről unokája, Marion Maréchal-Le Pen nemzetgyűlési képviselő javára. Erről a 86 éves politikus maga beszélt a Le Figaro Magazine című hetilap internetes oldalán hétfőn megjelent interjúban.

Arra a kérdésre, hogy lánya, a pártelnök Marine Le Pen támogatásának hiányában indul-e a decemberben esedékes regionális választásokon, kijelentette:

„Nem, noha úgy gondolom, hogy én lennék a Nemzeti Front legjobb jelöltje. Ha fel kell áldoznom jelöltségemet a mozgalom jövőjének, nem én leszek az, aki kárt okoz.”

Apja legutóbbi megszólalásait Marine provokációknak és politikai öngyilkosságnak minősítette, majd múlt csütörtökön azt is bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indít Jean-Marie Le Pen ellen. Önmaga helyett a pártalapító ugyanakkor csak egy "kiváló" lehetőséget lát, éppen unokája, Marion Maréchal-Le Pen jelölését.

„Ha elfogadja, úgy gondolom, hogy nagyon hatékony listavezető lesz. Talán a legjobb, nem mondom, hogy utánam, de mégis.”

A Nemzeti Front 2015-re Csurka István-i magasságokba jutott! (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt