Mégis nyomoznak a belvárosi ingatlanértékesítések ügyében

bűnügy
2015 április 13., 14:30
comments 49

A Nemzeti Nyomozóiroda idén februárban elutasította Juhász Péter feljelentését a belvárosi ingatlanértékesítésekkel kapcsolatban. Arra hivatkoztak többek között, hogy

„a konkrét ingatlanok értékesítésével összefüggésben megállapítható, hogy a Budapest V. kerület Károly körút 26. szám alatti ingatlan vonatkozásában, 2011. évben pályáztatást követően, a legkedvezőbb ajánlatot tevő Classic Immo Kft.-ve kötött bérleti szerződést az Önkormányzat a Tulajdonosi és Elidegenítési Bizottságának döntését követően.”

Ez ellentmond az önkormányzat saját határozatának, amelyik szerint nem történt pályáztatás, így legkedvezőbb ajánlatot sem tehetett senki. Még a Classic Immo Kft. sem.

Az V. kerületi ellenzéki politikus vizsgálatot kezdeményezett a döntés ellen. Pár nappal Juhász Péter előtt egy magánszemély is feljelentette ugyanebben az ügyben a Belvárosi Önkormányzatot, a két ügyet összevonva utasította el a nyomozást a Nyomozóiroda. Juhász Péter panaszával kapcsolatban érdekes határozat született. A Fővárosi Főügyészség Nyomozás Felügyeleti és Vádelőkészítési Osztálya elutasította Juhász Péter panaszát, de egyúttal hatályon kívül helyezte a feljelentés elutasítását és

jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával hivatalból elrendelte a nyomozást.

A nyomozás határidejének június 30-át jelölte ki az ügyész.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.