Fejenként félmilliós kártérítés jár a tibeti menekülteknek, akiket nem engedtek tüntetni a rendőrök

csoda
2015 április 16., 05:33
comments 136

Jogerősen elmarasztalta és kártérítésre kötelezte a bíróság a rendőrséget, amiért 2011-ben Tibet szabadságáért tüntetni akarókat akadályozott meg a demonstrációban a kínai miniszterelnök budapesti látogatása ellen - írja a Magyar Nemzet mai számában.

A Fővárosi Törvényszék keddi jogerős ítélete szerint a két tibeti menekültnek, akiket erőszakkal akadályoztak meg a rendőrök abban, hogy tüntessenek, fejenként félmillió forint kártérítés jár az Országos Rendőr-főkapitányságtól.

A ORFK-nak harminc napon belül a honlapján kell bocsánatot kérnie a jogsértésekért.

(Magyar Nemzet/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.