Palkovics: A nemzetközi tanulmányok szak minőségével van gond

POLITIKA
2015 április 20., 16:26
comments 149

Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára hétfőn délután a Budapesti Műszaki Egyetemen járt, hogy megpróbálja elmagyarázni a diákoknak, mit is akar a kormány most belengetett felsőoktatási reformmal. Az államtitkár azt mondta, a kiszivárgott hírek (mint a nemzetközi tanulmányok alapszak megszüntetése) nem a végleges tervezetből származnak, kedden ül majd össze a Felsőoktatási Kerekasztal, hogy megvitassák a reform elemeit.

A BME diákjait érthető módon elsősorban az egyetem Gépészmérnöki Karának ipari termék- és formatervezői szakának tervezett megszüntetésre érdekelte, erről Palkovics azt mondta, hogy itt nem a képzés minőségével van gond, hanem azzal, hogy az izz végzettek átlagosan 100 ezer forinttal kevesebbet keresnek, mint pályatársaik.

A szintén megszüntetésre ítélt nemzetközi tanulmányok alapszakok esetében viszont már az államtitkár szerint felmerülnek minőségi aggályok is, így pedig a képzéseket szervező egyetemek átverik a hallgatóikat, mikor a képzést ajánlják nekik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt