A fóti óvódának hirtelen kínos lett, hogy a gyerekekkel megünnepeltettek egy születésnapos jobbikos képviselőt

oktatás
2015 április 21., 10:16
comments 201

Egy fóti jobbikos képviselő Facebook-posztjából derült ki hétvégén, hogy képviselőtársával felkeresték az Apponyi Franciska Óvodát, almát vittek a gyerekeknek, az ovisok pedig "meglepetésből kis műsorral készültek" a születésnapját éppen ekkor ünneplő egyik jobbikosnak.

vargaovoda5

Varga Zoltán Péter még képeket is kirakott az óvódásokról, az arcokat már mi takartuk ki, illetve a szombati cikkünkbe olyan fotót raktunk, ahol nem látszik a gyerekek arca.

Megkérdeztük az óvóda vezetőjét, Nyirő K. Juditot, hogy

  • Honnan jött az ötlet, hogy a gyerekek felköszöntsék a születésnapján Merkwart Krisztiánt?
  • Milyen műsorral köszöntötték a gyerekek a képviselőt?
  • Tudtak-e a szülők arról, hogy a gyerekek felköszöntik Merkwart képviselőt?
  • Felköszöntöttek-e már más képviselőt is az óvódában?
  • Járnak-e rendszeresen politikusok az óvódába?
  • Az ajándékért cserébe elvárnak-e bármit a politikusok?
  • Előfordult-e már, hogy politikusok az óvódába járó gyerekeket használták politikai célra?

Ezekre nem kaptunk választ, csak egy levelet, amiben azt írja az igazgató, hogy

"2014. 04. 16. Merkwart Krisztián önkormányzati képviselő intézményünkbe látogatott, s hozott az óvodának 5 láda almát. Az óvodások ezt dallal és verssel köszönték meg. A képviselő először járt óvodánkban". A levélben azt is írja, hogy a megjelent fotók közzétételét a szülők nem engedték, ezért "az intézményünk jó hírnevének tiszteletben tartása mellett, vegyék le a fotókat és a cikket a felületről".

A látogatásról és a kis ünnepségről hírt adó Varga Zoltán Péter közben törölte az eredeti posztját, és írt egy másikat. Itt most nem is az az érdekes, hogy 30 kiló, öt láda vagy hat rekesz almát hoztak, de Varga továbbra is állítja, hogy az intézmény dolgozói tudtak politikustársa születésnapjáról, és

"az ajándékot kis rögtönzött műsorral köszönték az óvódások, mely egyúttal születésnapi köszöntő is volt, s amely minket is meglepett, de nagy örömmel fogadtuk".

Aztán azzal folytatja, hogy az ötéveseknek nem tartottak propagandaórát. Itt az egész poszt, hátha ezt is törölni fogják.

vargaovoda

Hívtuk telefonon is az óvóda igazgatóját, Nyirő K. Juditot, hátha mégis kiderül, kinek köszönhető az óvódások születésnapi köszöntője, de csak azt ismételgette, hogy vegyük le a cikket, majd letette a telefont.

Pedig Nyirő K. Judit rutinos nyilatkozó, több műsorban szerepelt és előadásokat is tartott, mint a nyilas erdélyi író, Nyirő József rokona. Itt például Rákay Philippel beszélik meg a Hír TV-n, még 2008-ban, hogy az amúgy Szálasiék puccsa után a nyilasparlament tagja lett, nácibarát és a nyilas propagnadát az utolsó pillanatig toló Nyirő valójában nem is nyilas, vagy nem úgy:

Kövér László iránymutatása szerint szét kell választani Nyirő József politikai és írói munkásságát. Nyirő K. Judit lelkesen ápolja rokona emlékét, még a Szkítia zenekarnak is írt az ügyben:

nyirokjudit

Vagy akár a kurucinfónak is hálás, olvasóként.

De emellett, ha szükség van rá, szakmai tapasztalatával is segíti a Jobbikot:

photo_camera Egy 2010-es Jobbik-rendezvény meghívója.

Az persze nem jobbikos sajátosság, hogy szívesen forgolódnak óvódákban, sőt, kormányoldalon szintet is emeltek már ebben. Avatáson jól mutatnak a gyerekek oszlopnak, kormányablakot is köszöntettek már óvódásokkal, Tasó László pedig már nem is óvódába megy, hanem az irodájába várja a gyerekeket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.