Elítélték Hunvald Györgyöt

A Szegedi Ítélőtábla jogerősen két és fél évre ítélte hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt a VII. kerület volt szocialista polgármesterét, mert valótlan tartalmú szerződéseket kötött az önkormányzat nevében.

A pénteki ítélet szerint a Hunvald tudott arról, hogy négy embernek úgy volt tanácsadói szerződése az önkormányzattal, hogy a fizetésükért nem kellett csinálniuk semmit. Ráadásul az önkormányzat teljesen jogszerűtlenül állta Szabó Zoltán telefonszámláját6, aki akkor a kerület országgyűlési képviselője volt.

Kavar

A szocialista politikus ellen az elmúlt években egy csomó eljárás indult már, például

  • vesztegetésért,
  • hivatali visszaélésért,
  • csalásért
  • és hűtlen kezelésért,

ezért már nem könnyű követni, hogy Hunvald hogy is áll az igazságszolgáltatással.

Korábban a Fővárosi Törvényszék elsőfokon más ítéletet hozott, mint aztán másodfokon a Szegedi Ítélőtábla, majd a Kúria a másodfokú ítéletet hatályon kívül helyezte. A hatályon kívül helyezés azért történt, mert időközben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon is hűtlen kezelés miatt folyt eljárás Hunvald ellen.

A Szegedi Ítélőtábla egyesíthette volna a hűtlen kezeléssel kapcsolatos ügyeket, de ezt a táblabíróság nem tartotta célszerűnek. Időközben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon indult ügyben jogerős felmentő ítélet született.

A Szegedi Ítélőtábla most másodfokon meszelte el a volt polgármestert. Bár Hunvald György nem vett rész a tárgyaláson, az eljárás során ártatlannak vallotta magát. A táblabíróság szerint azonban az első fokú bíróság a terhelő bizonyítékok - vádlott-társak, tanúk vallomásai és telefonlehallgatások - alapján helyesen állapította meg bűnösségét,  mintegy 34 millió forint kártérítés megfizetésére is kötelezte

Azonban Hunvaldnak most nem kell börtönbe vonulnia, mert a büntetést előzetes letartóztatásban már kitöltötte.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.