Bő fél évig nem lesz magyarországi nagykövete Nagy-Britanniának

külföld
2015 április 29., 13:05
comments 44

A nagykövet eddigi helyettesét, Theresa Bubbeart nevezte ki a budapesti brit nagykövetség ideiglenes ügyvivőjének a brit külügyminisztérium. A közlemény szerint az április 26-án távozott Jonathan Knott helyére leghamarabb 2016 elején nevezhetnek ki nagykövetet, vagyis az Egyesült Államok után most Nagy-Britanniának nem lesz hivatalos budapesti nagykövete.

Az ideiglenes ügyvivő, Bubbear tapasztalt karrierdiplomata, aki 1985 óta politikai, sajtó- és kereskedelmi attaséként, illetve konzulként is szolgált Moszkvában, Helsinkiben és Dél-Afrikában. Előbbi kettő a hidegháború idején kimondottan fontos és érzékeny posztnak számított.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.