Egyes újságírók nem a magyar nemzet érdekeit képviselik, jó lenne, ha nekik nem kellene válaszolni

POLITIKA
2015 április 29., 10:04
comments 282

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet 2013-ban kinevezett vezetője beszélt az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottsága előtt. Az Átlátszó pörgette végig az ülés jegyzőkönyvét, amiben több nagyon szórakoztató dolog is olvasható. Például amikor Szász arról beszél, hogy a töke tele van az újságírókkal.

"(...) én képviselő úrtól azt kérem, hogy egy olyan törvényt kezdeményezzen, hogy például a Nemzetstratégiai Kutatóintézet ne legyen köteles minden egyes információról újságírói kérdésre választ adni. (...) élünk azzal a gyanúperrel egyes újságírók esetében, hogy más érdekeket képviselnek, mint a magyar nemzet érdekei, ezért én azt gondolom, hogy érdemes volna ezt megfontolni, hogy például ezen válaszadási kötelezettség alól valamifajta mentesítést legyen, vagy hogy például a nemzetstratégiai kérdéseknek legalább bizonyos kategóriája érdemelne-e ilyen védelmet vagy sem. Én inkább ebből a szempontból kérem a képviselő úr és a bizottság segítségét. (…)”

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet magyar állami pénzen működik, a Transindex tavaly nyáron összeszedte mennyiből. Ezek szerint a 2013-es 1,3 milliárdos előirányzott költségvetést később 840 millióra csökkentették, de ezt sem költötték el mind. Az intézményvezető Szász Jenő államtitkári rangban évi 12,5 millió forintot keres.

Reméljük a Parlament hamarosan megengedi nekik, hogy a nem magyar nemzeti érdeket képviselő újságírók kérdéseit figyelmen kívül hagyják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.