Rogán Antal szerint azért kell elővenni a halálbüntetés témáját, mert erről az alkotmánybíróság és nem a nép képviselői döntöttek, bár tíz éve éppen ő, és nem az alkotmánybíróság szavazott a kérdésről

képmutatás a köbön
2015 április 29., 11:07
comments 168

Rogán Antal frakcióvezető szerint azért legitim a halálbüntetésről szóló vita, mert erről a magyar társadalomnak nem volt módja dönteni.

Magyarországon ugyanis nem népszavazás, nem a parlament törölte el a halálbüntetést, hanem az Alkotmánybíróság.

A HVG szúrta ki, hogy Rogán Antal nyilatkozatának csöppet ellentmond, hogy a parlament 2004 február 16-án szavazott "az emberi jogok és az alapvető szabadságok védelméről szóló, Rómában, 1950. november 4-én kelt Egyezmény tizenharmadik, a halálbüntetés minden körülmények között történő eltörlésére vonatkozó jegyzőkönyvének kihirdetéséről". Az archívum szerencsére megőrizte, hogy a szavazáson részt vett képviselők hogyan voksoltak.

Rogán Antal természetesen megszavazta az előterjesztést:

Parlament1

Parlament2

(via zeroz3ro tumblr)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.