A felcsúti stadion miatt szakadhat az Omega

2015 május 2., szombat 4:44
269

1000 éve ver minduntalan éket e nemzet legnagyobb szülöttei közé a politika. István és Koppány, Mátyás és Janus Pannonius, Kossuth és Széchenyi, Szörényi és Bródy. És most itt vannak a legújabb áldozatok:

az Omega együttes tagjai.

Az Omegának van egy Omega Oratórium nevű formációja, amivel Kóborék templomokba meg ilyen helyekre járnak. Mihály Tamás basszusgitáros sosem volt tagja ennek, ő ugyanis nem helyesli, hogy az együttes templomban veresse a rokkot.

Ilyen helyzetben teltek múltak a heten, ám néhány napja villámként sújtott a nemzetbe a hír:

az Omega Oratórium fellép a felcsúti Puskás-stadionban.

Mihály Tamás ezt sem helyesli, ezt mondta a Klubrádióban (Igen, a Klubrádióban. Tökéletes a sztori, nem?):

„Szívük joga, menjenek és játsszák el, csak tudni kell, hogy ez nem egy semleges koncerthelyszín. (...) És azzal sincs probléma, hogy ha más felállásban játszanak (...) Nincs semmi probléma a különböző elfoglaltságokkal vagy kon­certekkel, csak kell tudni, hogy minek hol van a helye, hol és mi ízléses. Ez nem az, szerény véleményem szerint.

Vannak települések, amelyek szimbolikus jelentésűek, ilyen például Sztálingrád, Waterloo vagy Vichy. Felcsút is ilyenné vált,

de ezzel nem az ott élőket akarom bántani.”

Kóbornak megvolt erre a válasza. Azt mondta a Borsnak, hogy

neki nem politikai, hanem építészeti megfontolásból tetszik a Pancho-aréna.

„Diplomás építészmérnök vagyok, és nem is a meccs, hanem leginkább Makovecz Imre miatt mentem, akinek a tervei alapján készült a stadion. Mindig is lenyűgözött a munkássága, és kíváncsi voltam a művére. Templomi szépségű stadionban voltam, és akkor gondoltam azt, hogy talán koncertezhetnénk ott az Omega Orató­riummal. A fellépésünket pedig Makovecz Imre és Puskás Öcsi emlékének szentelnénk. Közölték, ha megfelel számunkra, június 13-án koncertezhetünk. Ugyanis másnap felújítják a stadion füvét.”

Kóbor szerint Mihálynak alapvetően az Omega Oratóriummal van problémája, véleményét elfogadják, de nem kell egyet is érteniük azzal.

A Bors erre újra megkereste Mihályt, aki azt mondta, hogy nem az Oratóriummal van most problémája, hanem a felcsúti arénába tervezett koncerttel, ami szerinte olyan dolgot jelképez, amivel az Omegának nem szabadna azonosulnia.

Őrület.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt