https://img.444.hu/omega_13.jpg

Felcsút után Moszkvában is fellép az Omega

2015 május 3., vasárnap 20:16
128

A június 13-ai Felcsúti koncert miatt kis híján szakad az együttes, így aztán el nem tudjuk képzelni, mi lesz ezzel a moszkvai bulival. Az MTI híre szerint

oratóriumával lép fel június elején az Omega együttes a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban.

A koncertet a március 30-án kezdődött Oroszországi Magyar Kulturális Napok keretében tartják az orosz ortodox egyház főtemplomának zsinati termében. Az Omega 2013 májusában lépett fel 50 éves fennállása történetében először Oroszországban.

A mostani koncert előzményeihez hozzátartozik, hogy az Omega együttest moszkvai rockkoncertjét követően fogadta a külföldi orosz ortodox püspökség képviselője, és magas egyházi kitüntetést adott át a zenekar tagjainak.

Kóbor János Nagykereszt Érdemrendet vehetett át, az Omega együttes többi tagja pedig a Mihail Alekszandrovics Romanov Nagyherceg Emlékéremben részesült.

VIP-buli lesz, ugyanis a 100-120 ember befogadására alkalmas zsinati terembe, a koncertre egyrészt az Omega-rajongókra és az orosz ortodox egyház képviselőire, valamint az egyházi zenéhez közel álló művek kedvelőire számítanak..

Lesznek egyéb programok is a Balassi Intézet szervezésében, jövő kedden Babos Gyula magyar dzsesszgitáros lép fel, utána Kiss Szilárd agrárattasé tart vízumkiállítási világrekordot, egyszerre 37 útlevélbe pecsételi be a schengeni vízumot, majd Robert Capa-kiállítás nyílik és magyar filmhét kezdődik az orosz fővárosban. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt