7 éles helyzet, amikor nagyon elkelt volna a sokkoló a parlamentben

fegyver
2015 május 04., 09:34
comments 254

Lássuk, milyen hatással van az emberre a kiszemelt célpontot elektrosokkal a földre terítő, majd 10, 20 vagy akár 30 másodpercre ártalmatlanná tevő, rosszabb esetben halálos  Taser X26. Aki bemutatja: egy amerikai rendőr. Aki elszenvedi: egy családapa, aki terhes feleségével és kisgyerekével utazik egy utah-i országúton.

De a távoli Utah helyett talán érdemesebb a saját házunk táján söprögetni, mert itt is lenne tennivaló épp elég! Aki figyelemmel kíséri a politikai történéseket, pontosan tudja, hogy az elmúlt néhány évben számtalan olyan éles helyzet adódott, amikor a magyar parlamentben is elkelt volna néhány Taser X26.

photo_camera Taser X26

Most viszont, hogy Kövér László házelnök Országgyűlési Őrsége tízmillió forintért rendelt legalább 36 darab elektromos sokkolót, semmi sem állhat a rendzavarók megleckéztetésének útjába.

7. számú rendzavarás: Loptok, csaltok, hazudtok

photo_camera Párbeszéd Magyarországért / facebook

Pont két éve, 2013 májusában történt, hogy a Párbeszéd Magyarországért Párt képviselői egy „Loptok csaltok hazudtok" feliratú táblával üzent a Fidesznek a parlamentben. Kövér László házelnök Szilágyi Pétert 185 ezer, Karácsony Gergelyt 50 ezer forintra büntette rendzavarás miatt. Később a strasbourgi bíróság kimondta, hogy a házelnök az intézkedéssel megsértette a képviselők szabad véleménynyilvánításhoz fűződő jogát, így a magyar államnak a kártérítés és a perköltség összesen 10,7 millió forintjába került – pont annyiba, mint a most beszerzett Taserek.

photo_camera Grafikai megvalósítás: TBG

6. számú rendzavarás: Monoklival az Ország Házában

photo_camera Fotó: Vadai Ágnes / Facebook

Monoklival a szeme alatt érkezett 2013 novemberében Vadai Ágnes DK-s képviselő a parlamentbe, tiltakozásul Balogh Nőverő József fideszes képviselő tettei és úgy általában a nők bántalmazása ellen. Az elnöklő KDNP-s Latorcai János szerint Vadai és képviselőtársa, Szűcs Erika súlyosan veszélyeztette az ülés rendjét, így az elnök felkérte a teremszolgálatot a páholy kiürítésére. Kövér László házelnök fejenként 130 ezer forintos büntetésre tett javaslatot, pedig ennyiből pont kijött volna 2 Taser X26-os. Listaáron.

kover-teaser

5. számú rendzavarás: MSZP-s képviselők EU-zászlót csempésztek a parlamentbe

Tavaly novemberben néhány MSZP-s képviselő nem bírt magával, és becsempészte a parlamentbe, majd ott botrányos módon közszemlére tette az Európai Unió zászlaját (Magyarország 2004. május 1. óta az Európai Unió tagja). Kövér László kivitette a zászlót a parlamentből, az MSZP-sek pedig kivitték, de nyilván sokkal gyorsabban kivitték volna, ha van az Országgyűlési Őrségnél néhány Taser X26-os.

kover-teaser

4. számú rendzavarás: Paks ellen szirénázott az LMP

lmp_fb

A paksi atomerőmű bővítéséről szavazott a parlament tavaly februárban, de a szavazást Szél Bernadett és Ertsey Katalin szirénázással, további ellenzéki képviselők „Nem leszünk orosz gyarmat" és „Magyarország eladva és eladósítva" feliratú transzparensekkel zavarták meg. A terembiztosi szolgálat emberei próbálták tőlük elvenni a táblákat, de nem jártak sikerrel. Bezzeg ha ott lettek volna az Országgyűlési Őrség tagjai egy-két Taser X26-ossal a hónuk alatt!

kover-teaser

3. számú rendzavarás: Terminátor a parlamentben

Andy Vajna hollywoodi producer és a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos társaságában érkezett a parlamentbe idén februárban Arnold Schwarzenegger terminátor. Bár Kövér László őt nem utasította rendre, nyilván csak azért, mert nem merte. Megoldás?

kover-teaser

2. számú rendzavarás: Gőgös Zoltán lövésre emelte kezét

photo_camera MTI fotó: Kovács Tamás

Kezével puskát formált, majd képviselőtársára célzott a parlamentben Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő március elején. Később a Blikknek azt mondta, hogy nem akart senkit lelőni, hanem „Mivel influenzás vagyok, köhögni kezdtem, ledobtam a papírt és a kezemet a számhoz tettem, miközben a fotós megörökítette a pillanatot." Bezzeg ha a helyszínen lett volna az Országgyűlési Őrség néhány embere!

kover-teaser

1. számú rendzavarás: ez

vdpjggpo78g1jd9xllrd

Mit lehet ilyenkor tenni?

kover-teaser

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.