Mellár Tamás pert nyert a Századvég ellen, amit pénzmosodának nevezett

2015 május 5., kedd 11:45
51

A Fidesz-közeli cég azért perelt, mert Mellár Tamás közgazdász, a pécsi egyetem professzora és az internetadó elleni pécsi tüntetés főszónoka interjút adott a Népszabadságnak.

Mellár Tamás Pécsen (Fotó: Sóki Tamás / MTI)

Mellár, a Századvég Gazdaságkutató egyik alapítója (innen 2011-ben távozott), az I. Orbán-kormány idején a KSH vezetője, aki volt fideszes képviselő a pécsi közgyűlésben is, súlyos vádakat fogalmazott meg a Századvéggel kapcsolatban.

Többek között pénzmosodának nevezte a Századvéget.

Később az RTL Klubnak is megismételte a vádakat, és azt mondta:

„Én ezt jeleztem is fölfelé, hogy ezeknek nem tudunk eleget tenni, és akkor a felsővezetéstől azt a megnyugtatást kaptam több alkalommal is, hogy nyugalom, csak készítsünk valami anyagot, ami a témába vág, 20-30-50 oldalt, a többit majd ők elintézik, és elrendezik.”

Az intézet a Népszabadság-interjú miatt beperelte Mellárt, és Schiffer András, az LMP társelnöke akkor közölte, hogy a Schiffer és Társai Ügyvédi Iroda jogi segítséget ajánlott fel Mellár Tamásnak.

Schiffer most azt írja, hogy:

„Győzött a véleményszabadság! Mellár Tamás első fokon pert nyert a Századvéggel szemben!”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt