Emlékeznek még a putnoki uszodára, ahol gyerekeket áztattak az esőben, hogy a miniszter lerakhassa az alapkövet?

POLITIKA
2015 május 10., 07:22
comments 283

Tavaly október óta kerülgetnek egy ünnepélyesen lerakott alapkövet a putnokiak. Azt maga Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter helyezte el, az esemény attól lett emlékezetes, hogy míg a miniszter fölé volt, aki esernyőt tartson, az önkormányzati választási kampány hajrájában biodíszletnek kivezényelt iskolások ázhattak a zuhogó esőben.

A putnoki egyike volt annak a 22 "fapados tanuszodának", amiknek az építését Orbán Viktor kormányfő pont a választási kampányban harangozta be. Na, ezek az építkezések azóta pont ugyanott tartanak:

sehol.

Pedig a program szerint 2014 decemberére már tizenegy ilyen uszodának állnia kellett volna. Tokajon például légsátorral fedett medencének kéne lennie, de a tavaly ősszel megválasztott független polgármester, Posta György még csak terveket sem látott arról, hogy hogyan kezdődne az építkezés. Ezért ő és három másik borsodi település, Putnok, Edelény és Mezőcsát polgármestere egy hónapja egyeztetni ment a programról, amiről kiderült, hogy időközben

Balog minisztertől Seszták miniszterhez került, és még a 150 milliós keretösszeget is megduplázták,

vagyis most már kétszer annyi pénzből nem épült még semmi. (Via Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.