Tíz hónapra tiltották el a kokózó kajakosokat

sport
2015 május 11., 16:53
comments 135

A Magyar Kajak-kenu Szövetség fegyelmi bizottsága tíz hónapra eltiltotta Csipes Tamarát és Dombvári Bencét, mert áprilisban kokaint találtak a szervezetükben. Mivel most nincs versenyidőszak, ezért doppingvétséget ugyan nem követtek el, de bűncselekményt és fegyelmi vétséget igen.

A döntés értelmében ebben az időszakban nem indulhatnak a szövetség által rendezett versenyeken, de még a szövetség által fizetett edzőtáborokba sem mehetnek, ami elég nagy csapást jelent az olimpia előtt a két versenyzőnek és a válogatottnak is.

Szabó Gabriellának is új társat kell találnia, mert így a döntés értelmében idén már nem ülhet össze Csipessel, akivel tavaly világbajnokok lettek.

Korábban a MOB is megvonta tőlük a támogatást. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.