A magyarok harmadával fordult elő a múlt évben, hogy nem volt pénze ételre a családjának

A 2015-ös milánói világkiállításon a nemzetállamok mellett nemzetközi szervezetek is képviselik magukat, például a legfejlettebb országokat tömörítő OECD is. A szervezet erre az alkalomra készítette el nagy tanulmányát a gazdasági világválság társadalmi hatásairól, illetve arról, hogy a kormányok milyen eszközökkel igyekeztek kezelni az elszegényedést.

A tanulmány része egy nagyon megrázó táblázat, amin azt ábrázolták, hogy

az OECD tagállamaiban, vagyis a világ legfejlettebb országaiban a lakosság mekkora hányada válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy előfordult-e az elmúlt 12 hónapban az, hogy egyáltalán nem volt pénzük ételre.

Magyarország 5. helyen szerepel a listán.

Az ötödik helyen.

Egészen pontosan a megkérdezettek 30,6 százaléka mondta azt, hogy volt, amikor nem volt pénze ételre.

Magyarországot csak Indonézia, Törökország, Mexikó és Dél-Afrika előzte meg, vagyis az EU-országok között Magyarország végzett a lista tetején.

A visegrádi országok közül Lengyelország követi legszorosabban Magyarországot, de ott már csak a válaszolók 18,4 százaléka felelt igennel. Szlovákiában 14,7, Csehországban 12,7 százalék volt az igennel válaszolók aránya.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.