Juhász Péter szerint gyanúsan Fidesz-közeli civil szervezetek pályáztak az V. kerületben

POLITIKA
2015 május 13., 10:20
comments 45

Juhász Péter, az Együtt belvárosi képviselője – akivel nemrég készítettünk interjút – most sajtótájékoztatót tartott arról, hogy az V. kerületi önkormányzat csütörtökön dönt testületi ülésen a civileknek nyújtandó támogatásokról. Mint írja, összesen 40 millió forint áll rendelkezésre, de 105 pályázat érkezett be 100 millió forint értékben.

Juhász közölte, hogy a szervezetek közül 15 olyan módon kötődik a Fideszhez, hogy:

  • önkormányzati képviselő vagy hozzátartózója a fő döntéshozó
  • vagy azonos a székhelye a Fidesz irodáéval
  • vagy tevékenységet csak ott végez.

Ezek a szervezetek 37 890 000 forintra pályáztak. (Közben ugye 40 millió osztható ki.)

Holnap kiderül, hogy dönt az önkormányzat vezetése – utalt Juhász Péter arra, hogy van egy sejtése, kik lesznek a befutók.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.