Kiemelkedően sok kamaszlány szül gyereket Magyarországon

demográfia
2015 május 13., 17:28
comments 456

szules

Csak Bulgáriában és Romániában szüli meg első gyerekét több 20 év alatti lány, mint Magyarországon. Ez derül ki abból az Eurostat-felmérésből, amit szerdán hoztak nyilvánosságra. 2013-ban Romániában az első szülések 15,6, Bulgáriában 14,7, Magyarországon pedig 11 százaléka történik a tinédzser korosztályban. A másik véglet Olaszország, ahol a 40 év feletti nők az első szülések 6,1 százalékáért felelősek.

Ha az átlagokat nézzük (a fenti térkép ezt vizualizálja), akkor is az olaszok vezetnek. Náluk a nők átlagéletkora első szülésük idején 30,6 év. A dobogón még a spanyolok (30,4 év) és a luxemburgiak (30 év) vannak ott. A legfiatalabb a bolgár (25,7), a román (25,8) és a lett (26,1) átlag. A magyar 27,7 év a középmezőnyben van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.