A liberálisok kinyírták Európát, szívhalált okoz az energiaital, alakul a Cameron-Orbán-tengely

media
2015 május 14., 03:30
comments 152

Erős számmal jelentkezett ma a Heti Válasz: rögtön a címlapon "Vádirat a liberális Európa ellen", illusztrációnak Mona Lisa nikábban, és az alcím: "Francia sztárszerző: a Nyugat tehet a muszlim térhódításáról." A cikk Michel Houellebecq magyarul frissen megjelent, Behódolás című könyvére vonatkozik, ami mellesleg egy regény, úgynevezett fikció, utópia, esetleg antiutópia, mint Az ember tragédiájában a falanszter-jelenet, de a Heti Válasz olyan komolyan veszi, hogy rögtön a "Vádlottak padjára" ültet négy közismert liberálist, akik tehetnek erről az egészről: Nyáry Krisztiánt, a Magvető igazgatóját, Tótfalusi Ágnest, a regény fordítóját, Láng István szerkesztőt és Horn Gábort, a Republikon intézet vezetőjét. Csodálatos feldolgozása egy hátborzongató témának, csak ajánlani tudom!

Rétvári Bence nem kis fába vágta a fejszéjét: korlátozni akarja az energiaitalok fogyasztását. Ennek szükségességét a lap hosszú cikkben indokolja, és bár a Péterfy toxikológiai osztályának vezetője elmondja, hogy "Túl van lihegve az energiaitalok veszélyessége", rögtön sikerül találni egy csomó másik orvost, aki szerint igenis veszélyes, és elhangzik az a szó is, hogy

szívhalál.

A lap megjegyzi, hogy Franciaország betiltotta ugyan a Red Bullt, de az Európai Bíróság a tilalom feloldását rendelte el; Európában egyedül a litvánok és a svédek korlátozzák a fogyasztást, ebben a két országban gyerekek nem vehetnek energiaitalt. Rétvári javaslata a gyerekekre és a fiatal felnőttekre vonatkozik.

"Meg merik lépni (az energiaitalok betiltását), amikor magyar gyártó is ott van a világpiacon?" - teszi fel a kérdést a Heti Válasz.

Fogadjunk!

És persze az Orbán-Cameron-tengely: David Cameronnak szövetségesekre van szüksége ahhoz, hogy újratárgyalja a brit uniós tagság feltételeit. "Őfelsége miniszterelnöke számíthat Orbán Viktor magyar korményfőre" - írja a Heti Válasz.

Jó szórakozást, szép álmokat!

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.