Az új-zélandiak épp új zászlót tervezhetnek maguknak, és az egész elképesztően fantasztikus

MŰVÉSZET
2015 május 18., 08:30
comments 110

Új-Zéland új zászlót szeretne magának. A régóta élő meggyőződés, hogy zászlajuk kiköpött mása az ausztrálnak, már ideje sokakat zavar, és most a kormány nemzeti konzultációt indított arról, legyen-e, és ha igen, akkor milyen új zászló.

A kormány ezért elindított egy honlapot, ahova bárki feltöltheti, milyen zászlótervet képzelt el. És hogy mi lett ebből? Több mint 1100 pályázat, sok köztük a komolykodós vonalon, ilyen tervekkel:

ujz

A kiwi amúgy is az egyik leggyakoribb motívum:

ujz2

De nem is ez a lényeg, hanem azok az egészen elképesztő pályaművek, ahol a nemzeti identitás megelevenítésének vágya a legmagasabb szintű, Mondik Noémi kezemunkáját idéző paintzsenialitással párosult. Íme:

ujzeland11

ujzeland10

ujzeland09

ujzeland08

ujzeland07

ujzeland06

ujzeland05

ujzeland04

ujzeland03

ujzeland02

ujzeland01

A találat a Mashable érdeme!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.