Egy vasútvonal nem megépítése miatt tüntetők támadtak rendőrökre Kínában

2015 május 18., hétfő 5:55
12

A biztonsági erők több száz tagját vezényelték Kína délnyugati régiójába, miután a hétvégén erőszakos összecsapások zajlottak a rendőrség és a tüntetők között. Nem megerősített hírek szerint az összecsapásoknak négy halálos áldozata és több mint száz sérültje lehet.

Lishui megyében szombat délelőtt több ezer tüntető ment utcára, a helyi beszámolók szerint az ellen a döntés ellen tiltakoztak, ami szerint mégsem épülne új vasúthálózat a térségben.

Ilyen képek terjednek a kínai közösségi oldalakon

A pontos történések egyelőre meglehetősen homályosak, a sokáig kifejezetten békésnek tűnő tiltakozás váratlanul csapott át erőszakos csatába.

Kínában a kommunista hatalom nem szokott pontos számokat közölni arról, hogy évente hány tüntetés zajlik az országban, de a becslések szerint sokezernyi hasonló "tömeges incidens" fordulhat elő évente". Ezek legtöbbször a korrupció, a környezeti károk és a földfosztások ellen szervezett tiltakozások. Ezért lehet ritkaság a mostani eset, amikor épp nem egy potenciális fejlesztés, hanem egy fejlesztés elmaradása válthatott ki indulatokat.

Meg ilyenek

A Telegraph beszámolója szerint a helyiek úgy érzik, a gazdaságukat súlyosan károsítja, ha nem épül meg a tervezett vasútvonal.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt