A magyar jégkorong csúcsra jutása után váratlanul lemondott a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke

2015 május 19., kedd 18:43
60

Lemondott posztjáról Németh Miklós, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke. A szervezetnek 60 napja van, hogy utódot találjon. Az erről szóló közlemény szerint Németh a szövetség keddi közgyűlésen közölte döntését, azt mondta, hogy

„A csúcson kell abbahagyni."

Ezzel arra utalt, hogy a korábbi világversenyen a magyar csapat szereplése alapján feljutott a legmagasabb, A-ligába, így a következő bajnokságon, már olyan nagy jégkorongnemzetek csapataival találkozunk majd, mint Oroszország, az USA vagy Kanada.

Épp ezért furcsa a döntés, ekkora siker után ritkán mondanak csak úgy le a szakszövetség vezetők, hiszen pozíciójuk jó ideig biztos.

A Nemzeti Sport elérte a távozó elnököt, és a „A csúcson kell abbahagyni" mondattal részben ellenkezve, Németh azt mondta, hogy ha a krakkói hokivébéről bronzéremmel érkezik haza a válogatott, akkor is lemondott volna. Ez inkább arra utal, hogy korábban elhatározta már, hogy lelép.

Németh Miklós amúgy a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt. vezérigazgatója is, a vs.hu nemrég hosszú interjút közölt vele. Ebben arról is kérdezték, hogy befolyásolhatja-e a szövetség irányításában betöltött szerepét, hogy Orbán Viktor és Simcska Lajos között megromlott a viszony. A május 12-én közölt interjúban még azt mondta, nem tartja elképzelhetőnek, hogy a Simicska-Orbán viszonyban háborús front alakuljon ki valamelyik magyar sportágban, még annak ellenére sem, hogy a jégkorongválogatott mellett a szintén remekül szereplő veszprémi kézilabdacsapat is inkább a Közgép felé húz. Aztán elhangzott ez a kérdés:

„Akkor ez most egy pillanatnyi fikció: ha úgy érzi, jön egy másmilyen politikai szándék, akkor a sportág továbblépése érdekében félreáll?”

Erre pedig a válasz:

„Nekem még senki sem jelezte, hogy bármiféle változást eszközölnöm kellene a jövőmön, és minden szögből nyugodtan nézek tükörbe. Nagyjából két hét telt el a siker óta, volt egy elnökségi ülésünk, ahol mindenki gratulált mindenkinek és ahol nem éreztem bizonytalanságot a személyemmel kapcsolatban. Vagy ha volt ilyen, nem vettem észre. Lehet, hogy nem vagyok fogékony az ilyesmire.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt