Hihetetlen mohó volt a korrupt budapesti házaspár, ez lett a vesztük

bűnügy
2015 május 20., 04:46
comments 70

A Fővárosi Főügyészség közleménye következik, a maga mikszáthos nyelvezetével együtt, változtatás nélkül:

Befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy budapesti házaspárral szemben, akik a vád szerint 2013 márciusában egy magánszemélyt kerestek meg azzal az ajánlattal, hogy magas beosztású ismerőseik nagyobb összeg fejében őt egy ellene indult büntetőeljárásból kivonják.

A vádirat lényege szerint, a házaspár férfi tagja még évekkel korábban egy ugyanazon cégen belüli közös munkavégzés során ismerkedett meg a másik férfival, amely cégcsoportnál egy időben mindketten vezető tisztséget töltöttek be. Később azonban a férj munkaviszonya a cégnél megszűnt.

Évekkel később a házaspár elhatározta, hogy az általuk így korábbról ismert férfitól jogtalanul pénzt szereznek úgy, hogy valótlanul azt állítják, hogy a feleség – állításuk szerinti, de pontosan meg nem nevezett – hivatali munkahelyén tudomást szerzett egy a férfi ismerősükkel szemben indult, számára terhes vizsgálatról, amelyben a férfi büntetőjogi felelőssége is felmerül.

Ennek megfelelően nagyobb pénzösszeget kértek a férfitól valótlanul azt állítva, hogy azt az ügyben illetékes hivatalos személyeknek továbbítják, akik ezért cserébe elintézik a férfi büntetlenségét, illetve az ellene kiadni tervezett elfogatóparancsot megakadályozzák.

A fentiek alapján a házaspár együtt összesen 250.000.000,- Ft-ot és 500.000 USD-t kért és kapott a férfitól, illetve ezen túlmenően további 250.000.000,- Ft-ot kíséreltek meg megszerezni tőle, amelynek átadását azonban ismerősük már megtagadta.

Ezen felül a nő azt a látszatot keltette magáról, hogy hivatalos személyként a hivatali munkahelyén lehetősége van megsemmisíteni a férfira nézve terhelő tartalommal bíró iratokat. Ezért a nő még további 300.000,- Euro-t kért és kapott a férfitól.

Az ügyben a Fővárosi Főügyészség mindhárom személlyel szemben vádat emelt; a házaspár mindkét tagját - más bűncselekmények mellett - befolyással üzérkedés minősített bűntettével, a férfi ismerősüket pedig hivatali vesztegetés bűntettével vádolja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.