Kolbászokról ilyen szomorú videó még nem készült

Újra lecsapott a Nébih, és vitte a videósát is, így most önök is megnézhetik, hogyan dolgozott egy péteri kistermelő, aki három piacon (Péteri, Sülysáp és Diósd) is árulta a termékeit.

kistermelo

Az érzékletes leírás szerint a termelő penészes szemeteskukában pácolta a termékeket, koszos üstökben ipari zsírt olvasztott. Az úgynevezett üzem egy retkes garázs volt, még a tyúkok is bemászkálhattak. Amúgy a feldolgozó helyiségek, hűtők és füstölők is alkalmatlanok voltak a hústermékek előállítására.

kistermelo4

Jól ment a bolt, a hatóság azt írja, hogy a péteri ügyeskedő a kistermelők számára engedélyezett heti egy sertésvágásból nem tudta kielégíteni a vásárlók igényeit. Ezért alapanyagokat (például zsírszalonnát, sertés apróhúst, marhanyelvet) és késztermékeket (többek között paraszt májast, füstölt oldalast, füstölt szalonnát) is vásárolt.  Előbbieket saját termékeibe dolgozta be.

kistermelo2

A NÉBIH összesen több mint 5700 kg alapanyag, félkész- és késztermék forgalomból történő kivonását rendelte el. A megsemmisített tételeket ekkora mennyiségben egy kistermelő – normál esetben – több mint 2 év alatt tudná előállítani.

kistermelo5

A videó olyan szomorú a csendes zongoraszóval, hogy azon sem csodálkoznék, ha a kolbászok magukat akasztották volna fel a csövekre.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.