Nyilaskeresztes, árpádsávos zászló lesz Új-Zéland új lobogója?

bűnügy
2015 május 21., 05:56
comments 191

Nemzeti konzultációt hirdetett Új-Zéland kormánya arról, hogy legyen-e új zászlaja az országnak, és ha igen, milyen. A hivatalos kormányoldalra folyamatosan érkeznek a versenyzőktől a jobbnál jobb zászlótervek, amiket mi is bemutattunk.

Aztán a kivis-bárányos-csillagos dizájnok között feltűnt ez:

7219-nzflag

A beküldő, a "nemzetközi" illetőségű "Henry Bennett" aprólékos magyarázata szerint a terven nem más látható, mint a Southern Cross, avagy a Dél keresztje, ami egyébként egy csillagkép, mellesleg egy új-zélandi egészségügyi szervezet neve is. Bennett úr szerint a vörös sávok az Új-Zélandon élő etnikai csoportokat (európai, maori, ázsiai, csendes-óceáni és MELAA - közel-keleti, dél-amerikai-afrikai egyben -) szimbolizálják, a kereszt pedig amellett, hogy a Dél keresztje, egyben az ország multikulturális voltára utaló compass, azaz iránytű.

nz_flagscreen

Compass, my ass. Ez egy az egyben a nyilaskeresztes, árpádsávos zászló, ami egyébként Magyarországon tiltott önkényuralmi jelképnek minősül:

nyilaskeresztes_zaszlo

 

Vajon mennyi az esélye annak, hogy ez lesz Új-Zéland hivatalos zászlaja?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.