Korrupció miatt elítélték a volt izraeli miniszterelnököt

külföld
2015 május 25., 04:19
comments 120

Ehud Olmert volt izraeli miniszterelnököt 8 hónap börtönre és 100 ezer sékel (25 ezer dollár) pénzbírságra ítélte a jeruzsálemi kerületi bíróság. Olmert a bíróság szerint is komoly szerepet játszott a Morris Talansky-ügyben,

konkrétan több százezer dollárt kapott borítékokban,

cserébe kivételezett az amerikai üzletember Talanskyvel, több ponton is előmozdította az üzleti érdekeit.

photo_camera AFP PHOTO / POOL / ABIR SULTAN

Olmert 2006 és 2009 között volt miniszterelnök a jobboldali Kadima párt színeiben, akkor került hatalomra, amikor Ariel Sharon kómába zuhant. Három évvel később éppen a Talansky-ügyben bukott meg, miniszterelnökként a nagy visszatérő Benjamin Netanjahu követte, aki azóta vezeti Izraelt.

Olmert ellen 2012 óta született már öt ítélet, összesen hat évnyi letöltendőre ítélték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt