https://img.444.hu/rendőrautó.jpg

Évente 2700 rendőrautót összetörnek. A 3200-ból!

érdekes adat
2015 május 27., 10:11
comments 138

Tegnap este megírtuk azt a sokkoló adatot Napi Figyelemreméltó Statisztika rovatunkban, miszerint öt év alatt 21 887 alkalommal szenvedett balesetet rendőrautó. Ez Pintér Sándor parlamenti kérdésre adott válaszából derült ki, és már akkor értetlenkedtünk rajta, mondván elég fura, hogy naponta 11,6 alkalommal törjön egy-egy rendőrautó, és mivel most kevesebb, mint 3200 rendőrautó van, ezért az év alatt minden egyes rendőrautóra jutott volna 6,8 baleset.

De ez szerencsére nem igaz: valójában mindössze csak 14030 rendőrautós baleset volt.

Ez nem sokkal kevésbé sokkoló. Ez a korrekció, és most megkapjuk a számokat éves bontásban is:

pintér

Szóval így törtek azok a rendőrautók:

grafikon rendőrautó

Azaz évente átlagosan 2682 balesetet szenvednek a rendőrautók. 2015 első két hónapjában 618 baleset volt eddig, de ezt inkább nem lehet egyszerűen beszorozni hattal, mivel nyilván télen veszélyesebb vezetni (de ha beszoroznánk, akkor idén rekordszámú, 3708 balesetre lehetne számítani).

Naponta átlagosan 7,4 rendőrautót törnek össze, vagy ér valamilyen baleset.

Minden rendőrautót 0,84-szer összetörnek évente.

A rendőrautók egy részén egyébként nincs Casco biztosítás. További érdekes adatok a rendőrautókról, amiből kiderül, hogy Borsodban nagyon le kell használniuk az autókat a rendőröknek, Budapesten és Győrben meg kevésbé. Néhány Audiért 13 milliót fizet a rendőrség.

rendőr

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt