Tiborcz István a családját ért támadások miatt eladta cégét a Várkert Bazár felújítójának, majd vett egy új céget

2015 május 28., csütörtök 11:43

Reggel óta egy ország izgult azon, vajon kinek adhatta el érdekeltségeit a közbeszerzéseken kifejezetten jól szereplő Elios Zrt.-ből Orbán Ráhel férje, Tiborcz István. Tiborcz április végén szállt ki a cégből, ezt az őt és a családját ért folyamatos támadásokkal indokolta.

Délutánra a vs.hu megtudta, hogy a szerencsés új tulajdonos a Várkert Bazárt is felújító West Hungária Bau lett. Tiborcz pedig rögtön be is fektette pénzét, vett egy apró, de jól teljesítő céget, a HCS Experts Kft.-t, am információ-technológiai szaktanácsadásra szakosodott, és tavaly 553 millió forintos forgalom mellett 50 millió forint nyereséget hozott össze.

A mostani vásárló egy nemrég alapított cég, a WHB Befektetési Kft. lett, aminek a West Hugária Bau Kft. a tulajdonosa. Ennek a cégnek három tulajdonosa van, Paár Attila a leggazdagabb magyarok listájára is felfért. A cikk kitér arra is, hogy a cég kifejezetten jól teljesített az utóbbi években Győrben, de 2009-ben generálkivitelezője volt a Bálnának. Paár a Magyar Judoszövetség alelnöke is.

A cég a cikk szerint tavaly húsz közbeszerzést nyert, 2013-ban tizenkilencet, összesen 60 milliárd forint értékben.

Az Elios sikertörténetét korábban a Direkt36 foglalta alaposan össze. A vidéki városokban aratott túl sima közbeszerzés-győzelmek után az LMP feljelentése nyomán már rendőrségi vizsgálat is indult a cég ellen.