Blattert, de még Putyint is kihallgatná a svájci ügyészség

bűnügy
2015 május 31., 12:16
comments 79

Oroszország elnökét, Vlagyimir Putyint is kihallgatnák a 2018-as oroszországi és a 2022-es katari világbajnokságok odaítélését vizsgáló svájci hatóságok, írja a Sunday Times, amely egy évvel ezelőtt egyik kirobbantója volt a héten FIFA-alelnökök őrizetbe vételében kulminálódott korrupciós botránynak.

A lap úgy tudja, hogy most, hogy pénteken már újraválasztották, már Sepp Blattert is beinvitálták a svájci ügyészek, akik eddig udvariasan nem nyúltak honfitársukhoz.

A Times forrásai szerint a svájci ügyészek titokban már két hónapja megindították az eljárást a világbajnokságokról döntő szavazáson tapasztalt korrupció, hivatali visszaélés és pénzmosás gyanúja miatt.

A lap szerint a svájci vizsgálat eddigi menete során már lefoglaltak dokumentumokat a FIFA székhelyén, és zárolták egyes FIFA-tisztviselők bankszámláit.

További fejlemény, hogy Blatter és Putyin, illetve az orosz sportminisztere, Vitalij Mutko mellett Michel Platinit, az UEFA francia elnökét is kihallgathatják.

Platini valaha Blatter kegyeltje volt, UEFA-elnökké is Blatter legnagyobb ellenfele, a svéd Lennart Johanssonnal szemben választották meg. És bár most nagyon harciasan szólította fel lemondásra Blattert és próbálta elérni, hogy az UEFA országai az elnök ellen szavazzanak - kevés sikerrel, például hazája szövetsége nyiltan Blattert támogatta -, most őt is meghallgatnák az ügyészek.

Ami annyira nem meglepő, tekintve, hogy Platini nagyon keményen harcolt azért, hogy Katarban legyen a vébé. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.