Így nézne ki az új Mad Max számítógépes grafika nélkül

KULTÚRA
2015 május 31., 7:56
comments 172

Hogy mennyire változtatta meg a filmművészetet a számítógépes grafika? A kérdésre jó választ ad ez a fotósorozat, ami azt mutatja, mit adtak hozzá a grafikusok a legújabb Mad Max film látványvilágához:

madmax1_comp

Pedig amúgy a rendező, George Miller kifejezetten sokat használta a hagyományos trükktechnikákat is, a robbantók és a kaszkadőrök is komoly munkát végeztek a forgatáson.

madmax3_comp

A számítógépes effektek használata a film képeinek komponálására is hatással volt. Nézzék meg jól a képeket. Mi tűnik fel?

madmax1 madmax3 madmax5 madmax7

 

Bingó! Minden képen középre van komponálva a lényeg. A két operatőr, John Seale és David Burr elmondása szerint a rendező, Miller szigorú utasítása szerint minden egyes jelenetet így kellett megkomponálniuk, hogy aztán szétcégéízhesse a nyersanyagot.

madmax4_comp

(Via The Daily Dot. A képek az Imgurról vannak.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt