Kidöntötték a bronzpulit a szegedi szoborkislány keze alól

Szegeden a Kárász utcában áll Kligl Sándor szobrászművész Utcazenész-kompozíciója. Ez négy bronzszoborból áll, az utca egyik oldalán egy utcazenész zenél, a másik oldalon pedig egy nő, egy kislány és a kislány pulija hallgatja. A szoborcsoport 2002-es avatása óta áll az utcában, most azonban ismeretlenek megrongálták:

kidöntötték a pulit a kislány keze alól.

Forrás: Szeged.ma

A Szeged.ma híre szerint a tettesek feltehetően el akarták vinni a vaskos bronzdarabot, de csak kidönteni sikerült. A pulit azóta elszállították a Kárász utcából. A történet annyiban nem álló össze, hogy ha valóban el akarták volna lopni a szobrot, akkor a vandálok - már ha rendelkeznek minimális ésszel - akkor inkább a kislányt döntik ki, hiszen a pulihoz képest sokkal kisebb területen, csak a két talpán csatlakozik a földhöz.

Forrás: Szeged.ma

Igaz, nem nagy a helyismeretem, simán lehet, hogy a puli csak egy ponton volt rögzítve, a kislány meg két ponton van.

Eredetileg így nézett ki a szobor:

Köztérkép.hu, feltöltő: Exit

Kligl, mikor értesült szobra megrongálásáról, ezt mondta:

„Szomorú vagyok, és kezdem unni, hogy az emberek nemcsak egymást bántják, hanem a szobrokat is. A bronz úgy látszik vonzza a vandálokat, és úgy tűnik, igencsak erős emberek vannak Szeged városában.”

A szobrásznak az utóbbi időben több alkotását is megrongálták, Weöres Sándorról készített pécsi szobrát például liszttel öntötték le és rúzzsal kenték össze.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.