Ha nem megy az újságod, add el a kormányközeli Századvégnek

Média
2015 június 4., 9:58
comments 13

A Napi Gazdaságnak már tavaly, a Századvég lapjaként is remek éve volt, egy év alatt 83 százalékkal nőtt a bevétele hirdetésekből. (Ez így néz ez ki számokban: 2013-ban 243,7 millió forint hirdetési bevétel, 2014-ben 445,7 millió.)

A hirdetők által felfedezett lapnak az idei még jobb éve lehet. Mert távozott ugyan a Századvég, de jött a Magyar Nemzettől a gecigate miatt távozott, Orbán Viktornak hűségesküt tett Liszkay Gábor. És vállaltan olyan kormányközeli lapot akarnak készíteni, ami még Orbán Viktor tetszését is elnyeri.

Az mfor.hu kiszámolta, hogy a Napi Gazdaság teljes árbevételének tavaly már 63 százalékát tették ki a hirdetésekből befolyó árbevételek, ami a többi laphoz képest igen jónak számít. A nyomtatott lapoknál ennél több hirdetési bevételre arányaiban csak a Magyar Nemzet és a Metropol tett szert. Ez pont két Simicska-érdekeltség, lesz honnan elvenni. Tavaly a Simicska-lapok egyébként még növelték hirdetési bevételeiket, tíz százalékkal.

Rosszabb éve volt a két baloldali lapnak. A Népszabadság és a Népszava hirdetési bevételei csökkentek tavaly. A Népszabadság 860,5 millióhoz jutott ebből a forrásból (tavalyelőtt 930 millió volt még a hirdetési pénz), ez a teljes bevétel 32 százalékát jelentette. A Népszava hirdetési bevételei 30 százalékkal csökkentek egy év alatt, 200 millió alá mentek már, hajszállal.

A Magyar Hírlap növelte ugyan a hirdetési bevételeit, de azok így is minimálisak, tavaly 26,6 milliót tettek ki. Ez a lap teljes bevételének mindössze hat százaléka.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt