Sosem foglalkozott mezőgazdasággal a sárvári fideszes, de a földtámogatás azért jól jött volna neki

2015 június 5., péntek 8:18
75

B. József cége, a Vasi Elektro-Ép Kft. sosem foglalkozott mezőgazdasággal, de mégis 16,3 millió forintos uniós földtámogatást igényelt 233,5 hektáros földterületére. A kifizetést már majdnem meg is kapták, de pár nappal az utalás előtt lebuktak.

Az ügyben a politikus egyik családtagját is megvádolták, aki egy másik cég, a Baranyai Elektro-Top Kft-n keresztül érintett az ügyben. Itt 254 hektár földre igényeltek jogtalanul támogatást, ami után 17,7 millió forintot kaphattak volna.

Az ügy elsőrendű vádlottja D. Miklós a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal alelnöke, a neki küldött levelekből kiderül, hogy B. Józseféknek

a jogosulatlanul megszerzett támogatások 50 százalékát vissza kellett volna utalni a döntéshozónak.

B. József a Fidesz színeiben indult volna az őszi önkormányzati választásokon, már a szükséges ajánlásokat is összegyűjtötte, de ekkor gyanúsították meg, és vissza kellett lépnie. A választókerületében ezért nem indult fideszes jelölt. (Blikk)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt