Valószínűleg a 19 éves John Nash kapta minden idők legjobb ajánlólevelét

2015 június 7., vasárnap 7:22
132

A május 23-án autóbalesetben feleségével együtt elhunyt világhírű matematikus, akinek életéről Egy csodálatos elme címmel forgattak elég híres filmet, már fiatalon kitűnt hihetetlen tehetségével. Egykori munkaadója, a Princeton most nyilvánosságra hozta egyetemi aktáit, onnan került elő ez az ajánlólevél, amit Nash középiskolai mentora, a Carnegie Institute of Technology munkatársa, Richard Duffin írt a Princeton matematikus professzorának, Solomon Lefschetznek.

nash

A meglehetősen visszafogott érvelés, azaz hogy Nash egy matematikus zseni, működött, mert a fiatalt fel is vette az egyetem. Nash itt készítette el doktori dolgozatát is, ami a játékelmélet egyik legfontosabb alapjának számít a mai napig. A mindössze 27 oldalas írás, amit 21 évesen fejezett be, mindössze két hivatkozást tartalmazott, ebből az egyik egy saját korábbi műve volt. Felismeréseiért 1994-ben megosztott közgazdaságtani Nobel-díjat kapott. (Vox)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt